Muuta askartelua

RAUTALANKAPUU

Tähän ihanaan kynttelikköön tarvitset ainoastaan rautalankaa, mitä tahansa kivoja helmiä ja pihdit. Itse käytin rautakaupasta saatavaa sorrilankaa.

Ota ensin puun rungon paksuudelta nippu rautalankoja ja jaa se n.3-4 osaan, jotka kiepautetaan toistensa ympäri keskeltä lankoja. Lopuksi osat kiedotaan vielä toistensa ympäri ja vahvistetaan pysymään kasassa yhdellä rautalangalla, niin että oksien ja juurien langat jäävät tarpeeksi pitkiksi molempiin päihin.
Juuria ja oksia tehdään kieputtamalla lankoja toistensa ympäri, niin että valitaan  mahdollisimman kaukana toisistaan olevia lankoja. Näin kokonaisuus on tukevampi ja ilmavampi. Lankoja voi myös leikata lyhyemmiksi ja lisätä jälkikäteen oksiin kieputtamalla, jotta saadaan epätasainen puunhaarojen kokonaisuus. Helmet lisätään oksien päihin viimeiseksi. Juureen voi myös kiinnittää alaspäin pienenevän spiraalin tuikkukynttilän paikaksi.


JOULUKORTTEJA JA PAKETTEJA


Oletko koskaan miettynyt mihin vessapaperirullia voisi hyödyntää...ei ratkaisu ei ole flush and go. Niistä saa nimittäin tosi kivoja pikku lahjapaketteja päällystämällä hieman lahjapaperilla tms. Taivuta rullan reunat ennen paperin liimaamista ja liimaamisen jälkeen anna kuivua hyvin. Sillä aikaa voi vaikka askarrella mätsäävän joulukortin. Mitä paksumpi lahjapaperi sitä vähemmän se kupruilee liimatessa.

 
Tiimarista ostetuista 3D-tarroista tehtyjä pakettikortteja.
 KANKAANPAINANTAA

Kankaanpainantaan ei tarvitse sen suurempia hankintoja kuin kangasväriä askartelukaupasta (esim. Folkart Fabric n.4 €). Kangasväri tuputellaan kankaalle sabluunan läpi. Värin tuputteluun voi käyttää esim. pumpulia, joka on kiedottu vanhoihin sukkahousuihin.Värin annetaan kuivua vuorokauden verran, jonka jälkeen kuvio silitetään paikoilleen. Väri kestää silittämisen jälkeen konepesun. Ennen tuputtelua kankaan toiselle puolelle kannattaa laittaa muovipussi ettei väri tule läpi esim. paidan takapuolelle.

Kankaanpainantaan tarvittavia sabluunoita löytyy hyvin tulostettavaksi netistä. (esim.www.stencil-library.com)  Sabluunan voi tulostuksen jälkeen vielä päälystää kontaktimuovilla, jos haluaa käyttää sitä uudelleen. Kun ääriviivat on tuputeltu kankaalle, voi yksityiskohtia vielä hioa siveltimellä.


PÖLLÖ T-PAIDASSA
  
PUU JA RUNO (kirjaimet tehty aakkosleimasimella)